Graffiti som udtryksform

Ulovlig hobby

Vi ved alle, at det i Danmark er ulovligt at lave graffiti på offentlige steder uden at have fået tilladelse af staten eller kommunen. Hvis graffitikunstneren bliver fanget i at lave graffiti uden tilladelse, skal personen betale erstatning for hele skaden eller afsone sin straf i fængsel op til 1 år.

Hvorfor laver man graffiti?

På trods af de store konsekvenser den farlige hobby kan medføre, vælger mange mennesker at udtrykke deres kreativitet ved at male på offentlige bygninger. De fleste graffitikunstnere ønsker at få mange mennesker til at se deres værker og vælger derfor blandt andet at male graffiti på toge eller store bygningsværker. Der er dog også mennesker, der udelukkende maler graffiti, fordi de synes, det er spændende at gøre noget ulovligt. Derudover kan man som graffitimaler føle sig som en del af en sub-kultur og forsøge at gøre indtryk på de andre i dette miljø – og dermed være offer for gruppepres.

Alvorlige konsekvenser

En hobby med graffiti-hærværk på offentlige steder kan nemt gøre livet besværligt. Mange mennesker bruger årevis på at betale en kæmpe  bøde for de skader, de har lavet på bygninger pga. graffitikunst. Derudover kan man i alvorlige tilfælde blive straffet med fængsel kombineret med en bøde.

Andre muligheder

For at undgå disse hårde omstændigheder kan det være nødvendigt at finde en anden måde at udtrykke sin kreativitet eller et andet miljø at færdes i. Der er ofte initiativer med ungdomsklubber og andre fritidstilbud, der kan give de unge en mulighed for at møde nye mennesker og finde nye hobbyer. Derudover kan det være en mulighed at male grafitti som kunst på lærreder eller indenfor bestemte områder, man har fået tilladelse til at male på.  Det bør ikke være nervepirrende og farligt at slippe sin kreativitet løs.

Seneste indlæg

Kategorier

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *