Unge elsker streetwear tøj

Der er ingen tvivl om, at de unge mennesker i dag står for tendensen til, hvilket tøj der er moderne. De unge bruger mange tusinde kroner årligt på at købe det seje tøj, som idolerne viser frem på musikvideoer, film samt i hverdagen på skoler og andre mødesteder. De unge ønsker ikke at stå udenfor fællesskabet, så derfor er det nødvendigt at følge med moden og udviklingen. Siden 1980´erne har der især været en tøjstil, som har vist sig at tage føringen iblandt befolkningen. Det er stilen streetwear, som har taget verden med storm overalt. Stilen er svær at definere præcist, da streetwear i vid udstrækning startede som en græsrodsbevægelse, som ønskede at lave oprør mod den etablerede modeverden med sin konservative stil. Helt konkret kan man spore opstarten for streetwear helt tilbage til surfermiljøet i Los Angeles omkring 1980, hvor man manuelt fremstillede enkelte eksemplarer af hver beklædningsdel, men i dag er det jo blevet til en stor industri.

Hvad er streetwear?

 

Udover at være oprørsk kan man fremhæve nogle generelle principper om streetwear. Først og fremmest er det normalt løst-hængende, bløde og behagelige klædningsstykker såsom jeans, t-shirts, kasketter og sneakers. Stilen er blevet blandet med inspiration fra både hip-hop og skateboard miljøet, og man er altid klar til at eksperimentere med dristige farver, grafiske tryk, retro design og logoer. Så provokation og overraskelse er ofte nøgleordene i streetwear stilen, som man ikke umiddelbart kan forudsige, hvorhen stilen vil bevæge sig fremover. På grund af den store udbredelse og popularitet er de store kendte tøjmærker begyndt at kopiere streetwear stilen, da der jo er meget prestige og økonomi på spil. Modetøj er milliardindustri, og i denne branche skabes mange formuer, men der kan også tabes formuer, hvis man satser forkert på en lancering, så derfor bør man altid have fingeren på pulsen, så man altid kender til den nyeste mode indenfor streetwear.

Hvilke mærker findes der af streetwear?

 

Man kan i dag i både butikker landet over samt på talrige web-butikker handle streetwear og andet moderne modetøj. Priserne svinger en del, men generelt set er det sjældent helt billigt. Der findes utallige mange mærker og brands indenfor streetwear, men de ældste mærker i branchen er også kendte fra sportsverdenen, da det er Adidas, Kangol, Nike, Champion, Carhartt og Timberland, som har været de mest dominerende mærker. Så hvis man i dag skal være moderigtigt klædt på, så skal man investere i en streetwear t-shirt, da dette er en uundværlig del af enhver skaters påklædning, og der foruden skal man også have skater sko og hængerøvsbukser, såfremt det er for varmt til at klæde sig i en hættetrøje.

Hvor sælges streetwear i Danmark?

 

Man kan købe moderne streetwear tøj i alle større danske byer især i gågaderne, og de fleste af dem tilbyder også online salg. Blandt nogle af Danmarks mest kendte forhandlere af streetwear-tøj kan nævnes: Riddle, Pitbull, Quint, 123yo, Streetman, Shakk.dk, Streetwear.dk, Streetsoul, Fuzion Shop og Dropdead.dk.

 

 

 

Seneste indlæg

Kategorier

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *