5 ting du skal vide om skateboarding

Californien

Skateboarding startede sandsynligvis som en sport i Californien, da surferne manglede noget at surfe på, når der ikke var bølger på havet. Derfor var det fordelagtigt, at de nu med de nye skateboards kunne “surfe” på vejene uden at være afhængig af naturens forhold.

“Fortovs-surfbræt”

De første skateboards blev kaldt “fortovs-surfbræt”, da de primært blev brugt på fortov. Disse boards var rullebræt med en bredde på ca. 17 cm og havde metalhjul tilsvarende dem, man ser på rulleskøjter.

Forbedringer

Skaterne kedede sig, da de ikke kunne lave tricks på disse nye rullebræt. Metalhjulene kunne ikke give skaterne nogen kontrol over boardet, hvilket gjorde, at det var umuligt at lave tricks. Dette blev dog forbedret i 1972, hvor gummihjulene blev opfundet.  Gummihjulene kørte meget bedre på vejen, var mere holdbare og gav skaterne en langt større kontrol over boardet. Dette var et stort gennembrud for skateboarding, da man efter denne opfindelse kunne lave tricks og konkurrere i skateboarding.

Produktion

I starten af 60’erne blev de første skateboards produceret. Produktionen gik dog i stå pga. de begrænsninger metalhjulene gav sportsgrenen. Efter gummihjulene blev opfundet kom der dog igen gang i produktionen. I 1981 begyndte producenterne at lave boards med specielle designs og flot grafik.

Computerspil

Idag er skateboarding så populært, at sportsgrenen findes over hele verden. Det har endda udbredt sig til den virtuelle verden. Der findes både spil til computer, Playstation og X-box med skateboarding. Derudover er mange skatere begyndt at filme deres tricks på boardet, hvorefter de lægger videoen på nettet og på den måde kommunikerer med andre skatere i verden.

Kendte skatere

Udover at nogle kendte skatere idag kan leve af at skate, bliver de også sportslegender og modtager stor anerkendelse.  Tony Hawk er et eksempel på en skater, som er blevet verdenberømt på sit talent. Han fik stor anerkendelse, da han var den første, der udførte et komplet “The 900” – spin.

Læs om skateboard-tricks her.

Seneste indlæg

Kategorier

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *