Derfor elsker vi sneakers

Populære sko

Både kvinder og mænd køber sneakers som aldrig før.  Vi elsker sneakers. Især os i Skandinavien har taget det behagelige fodtøj til os og ejer gerne flere forskellige par. Vi er villige til at lede flere timer og betale flere tusinde kroner for at få fingrene i det helt rigtige par. Forskellige topdesignere og sportsmærker spytter skoene ud og forsøger hele tiden at udarbejde den perfekte sneaker.  Sneakeren ses overalt. I magasiner, på catwalken, i butikkerne, på blogs og på gaden. Sneakeren har helt klart fået anerkendelse – men hvor kommer denne store popularitet fra?

Dyrkelse af dagligdagen

De seneste år har der indenfor modeverdenen været et stort fokus på dagligdagen.  Mange af de største designere skaber ikke længere tøj og sko til aftenbrug – men udelukkende til hverdagen. Dette er helt klart også en af årsagerne til sneakerens store popularitet. Man har taget dagligdagen alvorligt og indset, at kvinder ikke kan rende rundt i stilleter, og mænd ikke kan gå i laksko til hverdag.

Praktiske og behagelige

Sneakers har den fordel, at de er enormt praktiske, hvilket nok også er en af årsagerne til  at de er så populære i Skandinavien. Vi er typisk meget praktiske i Skandinavien.  Derudover er kondiskoen med snører meget behagelige og er dermed en sko, man let kan være aktiv og gå mange kilometer i.  Sneakeren har også den egenskab, at den kan hive et look ned, hvilket gør, at vi nemmere kan bære os ad med at have ultrakorte shorts og kjoler på.  Disse outfits ville få et helt andet og mere slutty udtryk med høje hæle, hvorimod de med et par sneakers får et cool udtryk.

Fokus på sundhed

En anden vigtig overvejelse vedrørende sneakerens popularitet er det store fokus vi i de seneste år har haft på sundhed.  Vi drømmer ikke længere om den tynde krop, men fokusere i stedet på den sporty og sunde krop. Det er vigtigt for os at spise sundt, dyrke motion og få rigeligt med søvn. Sneakeren gør med sit sporty udtryk, at man kan sende et signal til omverdenen om, at man er sund og dyrker motion.

Du kan læse om den nyeste trend indenfor sneakers her.

Seneste indlæg

Kategorier

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *